nieuws 2

Het organiseren van Google foto's

Geplaatst op 29-06-2019  -  Categorie: Computerweetjes

Drie manieren om je Google Foto’s collectie te organiseren

Heb je inmiddels heel wat foto’s in Google Foto’s staan? Dan kan het handig zijn om de foto’s en video’s goed te organiseren. We behandelen drie manieren hiervoor.

Google Foto’s is een app waarmee je foto’s en video’s kunt opslaan in de cloud. Het is een gratis cloudopslagdienst waarmee je onbeperkt foto’s en video’s in Full HD opslaat, maar wanneer je de originele resolutie aan wil houden dan krijg je met een opslaglimiet en kosten te maken. Hoe je de dienst ook gebruikt, het kan zijn dat je de boel eens wil organiseren, zodat je de content op een later moment gemakkelijker kunt terugvinden. Dat kan op de volgende drie manieren.

Albums maken

Google Foto's

In Google Foto’s selecteer je de foto’s die je in het album wil hebben. Binnen de app houd je één foto of video ingedrukt, en vervolgens kun je op de andere beelden tikken. Druk nu op het plusicoontje aan de bovenkant, aan de rechterkant. Selecteer in het menu dat nu naar boven komt de optie Album. Nu kun je het album een naam geven (bijvoorbeeld ‘familiedag’ of ‘sport’) en kun je links op het vinkje drukken om alles te bevestigen. Nu vind je dit album terug onder de tab Albums.

Favoriete foto’s en video’s

Google Foto's

Het is ook mogelijk foto’s als favorieten te markeren wanneer ze niet echt in een specifiek album passen (tenzij je dat album ‘Favorieten’ noemt). Dat kun je doen door een foto of video uit te kiezen die echt fantastisch is. Je opent hem en drukt rechts bovenin op het lege stericoontje. Vervolgens wordt dit materiaal weergeven in een speciale map binnen de albumsectie, onder de noemer favorieten. Dit werkt ietwat sneller dan wanneer je er speciaal een album voor aanmaakt.

Via de zoekfunctie

Google Foto's

Achter de schermen sorteert Google altijd je foto’s en video’s. Dat gebeurt op basis van kunstmatige intelligentie. Onder het kopje Albums (onderin) vind je bovenaan de pagina enkele parameters waar de intelligentie op sorteert, bijvoorbeeld locatie of dingen. Wanneer je op één van die omschrijvingen tapt, dan vind je daar (als het goed is, in de meeste gevallen) de foto’s die correct zijn uitgezocht. Maar je kunt ook in de zoekbalk zoeken op bijvoorbeeld ‘dieren’ of ‘hond’.

Nog geen automatische stand

In de Verenigde Staten is het tevens mogelijk gebruik te maken van een automatische stand. Wanneer je de modus activeert, dan voegt Google automatisch nieuwe foto’s toe die je in een specifiek en zelfgemaakt album wil hebben wanneer de app herkent dat dit hetgeen is dat erin hoort. Vooralsnog werkt deze functie niet in Nederland, maar met een omweg – letterlijk via een vpn – kun je wel toegang tot deze functie, wanneer je de app op die manier installeert op je smartphone.