nieuws 2

Nieuwe functie Edge Chromium

Geplaatst op 02-09-2020  -  Categorie: Computerweetjes  -  Bron: onemorething

Microsoft Edge komt met een kenmerkende functie die bij andere browsers ontbreekt

Microsoft Edge Chromium

De Microsoft Edge-browser is, net als Chrome, gebaseerd op Chromium. Desondanks mag de software rekenen op functies die de ervaring gebruiksvriendelijker kunnen maken dan die van de Google-browser. Binnenkort mag Edge rekenen op een functie die bij andere browsers ontbreekt.

De nieuwe functie voor Microsoft Edge kan er misschien voor zorgen dat de browser je favoriete browser gaat worden, als dat nog niet het geval is. Microsoft heeft achter de schermen namelijk hard gewerkt aan nieuwe functies en blijft dit voorlopig ook wel even doen. De nieuwe functie waar nu aan gewerkt wordt, heet Web Capture. Dat is een screenshotfunctie die direct in de browser gebouwd zit. Je kunt als gebruiker straks direct een screenshot maken van de website die je op dat moment bezoekt. Je hoeft achteraf dan geen taakbalken of andere balken op het scherm handmatig weg te knippen.

 

Nieuwe functie voor Microsoft Edge op komst

Direct na het nemen van de screenshot kun je afbeelding bekijken, opslaan en delen indien nodig. Wat nog niet helemaal duidelijk is op moment van schrijven, is of we ook in staat zijn de screenshot te bewerken nadat we een screenshot gemaakt hebben in Microsoft Edge. Het lijkt erop dat Microsoft die functie wel gaat toevoegen, waardoor je dus ook geannoteerde shots kunt delen met collega’s en vrienden, maar dat is nu niet met zekerheid te stellen.

Verschillende besturingssystemen bieden momenteel al de optie aan voor het maken van een screenshot, maar dan wordt heel het scherm vastgelegd. Dus ook allerlei balken in beeld die niets met de eventuele boodschap te maken hebben. Dit vergemakkelijkt het deelproces enorm, waardoor het dus een gebruiksvriendelijke functie is. Wanneer de optie voor iedereen beschikbaar is, dan tref je hem aan bij de instellingen (onder de drie puntjes, rechts bovenin het venster).