nieuws 2

Zo ziet het nieuwe Windows 10-startmenu eruit

Geplaatst op 11-07-2020  -  Categorie: Computerweetjes  -  Bron: Computertotaal
startmenu1-nieuw


Hoewel je waarschijnlijk geen grote veranderingen hoeft te verwachten, wil Microsoft er overduidelijk voor zorgen dat het nieuwe startmenu er weer fris uitziet en bovendien past bij de versie van Windows 10 zoals we die vandaag de dag kennen. Door de jaren heen heeft Microsoft het besturingssysteem flink bijgeschaafd, waardoor Windows 10 er nu noemenswaardig anders uitziet dan vijf jaar geleden toen het besturingssysteem werd uitgebracht. Het startmenu is echter al jaren hetzelfde gebleven.


Een ding is zeker: de Windows-tegeltjes blijven, ondanks geruchten dat die mogelijk zouden verdwijnen. De tegeltjes zullen straks wel de kleur krijgen die past bij het lichte of donkere thema dat je hebt gekozen. Als je de live tegels uit hebt staan, dan krijg je een soort “gestroomlijnd” design, waarin de icoontjes een doorzichtige achtergrond hebben. De logge, eenkleurige blokken verdwijnen dus.

Het resultaat mag er zijn: het startmenu lijkt nu veel beter te passen bij wat Windows 10 inmiddels is geworden.


Je recent gebruikte apps, die doorgaans aan de linkerkant van het startmenu te zien zijn, krijgen ook een update en hebben ook geen gekleurde achtergronden meer. Ook dit deel van het startmenu zal dus veel beter passen bij het Windows-thema dat je gekozen hebt.

Lancering

Het nieuwe startmenu werd uit de doeken gedaan op de Facebook-pagina van Microsoft 365. In het desbetreffende Facebook-bericht werd niet vermeld wanneer we het nieuwe startmenu kunnen verwachten. Het enige dat we weten is dat Microsoft nog steeds bezig is om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten.

Naar verluidt komt het nieuwe startmenu eind dit jaar of zelfs ergens volgend jaar uit. Vermoedelijk zien we het nieuwe startmenu nog niet terug in de tweede grote Windows-update, die waarschijnlijk rond oktober of november verschijnt.